Her Tebessüm Bir ZAFER'dir. Yerelden Ulusala, Ulusaldan Küresele


KAYNAK VERİMLİLİĞİ

Kaynak verimliliği, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından doğal kaynakların sürdürülebilir olarak üretilmesi, işlenmesi ve tüketilmesinin yanı sıra, ürünlerin üretimleri ve tüketimleri esnasında oluşan olumsuz çevresel etkilerin tüm yaşam döngüleri boyunca azaltılması olarak tanımlanmaktadır. Bu kavram, daha az kaynakla daha çok refah sağlamak olarak özetlenebilir.

Kalkınma Ajanslarının ülke genelinde koordinasyonunu üstlenen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Kaynak Verimliliği”  2020 ve 2021 yılları teması olarak belirlenmiştir. Ajansımız, kurulduğu günden bugüne çeşitli destek mekanizmalarıyla kaynakların verimli kullanılması adına çeşitli destekler sağlamış, bu tür projeleri önceliklendirmiştir. Kaynak verimliliği konusunun tema olarak belirlenmesi ile bu konuya yönelik çalışmalar/etkinlikler 2021 yılında artarak devam edecektir.

Aşağıdaki linklerde Ajansımızın kaynak verimliliği teması kapsamında yapmış olduğu çalışmalara, Bakanlığımızın süresiz yayınlarına ve Verimlilik Dergisi'ne ulaşabilirsiniz. Ayrıca kaynak verimliliği rehberleri linkinde de imalat sanayi sektörlerine yönelik hazırlanmış rehberleri görüntüleyip indirebilisiniz.

 

 

      TR33/20/TD/0097                                             TR33/21/TD/0013                                              TR33/21/TD/0061                                              TR33/21/TD/0139